Job i udlandet

Internationale aftaler kan hjælpe medlemmer, der udstationeres eller får job i udlandet.

Finansforbundet samarbejder med UNI og NFU. De samarbejder sikrer vores medlemmer en række fordele:

  • Via UNI kan vores medlemmer få udstedt et gratis UNI pas, der sikrer dem adgang til rådgivning fra en udenlandsk fagforening ved udstationering.  
  • Via NFU kan medlemmerne få adgang til til lokal rådgivning ved både udstationering og permanent ansættelse i de nordiske lande.

Du kan læse mere om mulighederne herunder. 

Rådgivning uden for Norden (UNI pass)

Medlemmer af Finansforbundet kan få et gratis UNI pas, der giver dem adgang til rådgivning fra en udenlandsk fagforening, imens de er udstationeret.

UNI passet giver mulighed for at blive gæstemedlem af en udenlandsk fagforening og kan bl.a. give medlemmet:

  • Kontakt til en anerkendt fagforening i udstationeringslandet.
  • Adgang til rådgivning om løn- & ansættelsesvilkår i udstationeringslandet.
  • Adgang til lokale faglige aktiviteter og professionelle netværk.

UNI passet er gratis for Finansforbundets medlemmer, men det kræver, at medlemmet fortsat betaler kontingent til Finansforbundet under udstationeringen.

Læs mere om Uni passet

Rådgivning i Norden

Medlemer af Finansforbundet kan få lokal rådgivning, hvis de skal udstationeres eller får fast job i den finansielle sektor i Finland, Island, Norge eller Sverige. Den lokale rådgivning sikrer medlemmet specialiseret viden om overenskomst, lovgivning og skatteforhold i udstationeringslandet. For udstationerede er eneste krav, at medlemmet bevarer dit medlemskab af Finansforbundet.

Omvendt hjælper Finansforbundet også nordiske finansansatte, der fortsætter deres medlemskab i den lokale fagforening, imens de arbejder i Danmark i forbindelse med en udstationering. Ordningen er baseret på en aftale med de andre nordiske finansforbund i Nordic Financial Unions (NFU), der arbejder på at styrke og koordinere den nordiske indsats i det europæiske og globale arbejde i finanssektoren.

Ved fastansættelse

Hvis medlemmet ansættes i en fast stilling, anbefaler vi, at medlemmet melder sig ind i den lokale fagforening og bevarer et passivt medlemskab af Finansforbundet, der ikke koster noget.

Læs mere om lokal rådgivning i Norden  

Læs aftalen (pdf)